STOPPELS

KRAGT-TAAL

We leven in een rijk land. Niemand hoeft hier honger te lijden. Een aantrekkelijk land ook voor asielzoekers, economische vluchtelingen en werknemers uit de Schengenlanden. Hier in de Noordoostpolder wonen en werken veel Polen en ook Roemenen, Bulgaren en Portugezen. Er wordt voor huisvesting gezorgd, ze vallen onder de Nederlandse Sociale wetgeving.

Onze bevolking is vriendelijk, gastvrij en wordt gewaardeerd door onze ‘gasten’. Toch is aan het licht gekomen dat al vanaf 2009 gefraudeerd wordt met de WW uitkering. Met de jaren is die fraude uitgegroeid tot een professionele organisatie met handlangers die de uitkeringen regelen en er zelf ook aan verdienen. Onze ‘gasten’ kunnen naar hun thuisland om vakantie te houden of om er nog wat bij te verdienen. Nederland keert heel wat geld uit aan Turkije en Marokko, die is berekend naar onze levensstandaard, niet naar die van Marokko. Het wordt ze gegund.

Echter, wij Nederlanders zijn heus niet beter dan onze gasten. Genoeg mensen hier die frauderen b.v. met de PGB, met toeslagen, met verzekeringen of oplichting via internet. Met de illegale hennep/wietteelt en drugshandel ‘verdienen’ de criminelen miljarden. De banken ontfermen zich erover. Misdaad loont en sust het geweten. Mondje dicht, wat niet weet wat niet deert. Is er dan geen controle meer? Waarom niet heel veel meer geld, mensen en politie ingezet? Het verdient zichzelf terug als ze die boevenbende uitdunnen.

Juist omdat er zoveel geld in omloop is kan er zoveel gefraudeerd worden. Onze ING Bank weet vuil geld schoon te wassen, alsmede de eigen handen door akkoord te gaan met een schikking van 750 miljoen. Een gewoon mens gaat voor ietsje minder achter de tralies. Dat is nu klassenjustitie. Verschil moet er zijn nietwaar? en het ‘rechtsgevoel’ moet toch beloond worden?

Maar onze rechtspraak is zo complex waar het grote machtige concerns betreft, dat een rechtszaak eindeloos lang gaat duren en onbetaalbaar wordt, zodat het recht bij de sterksten, dus machtigsten moet blijven. Die macht wordt overigens ernstig ondermijnd door infiltratie van maffiabazen. De bovenwereld gaat naar de onderwereld. Geld moet redden maar wordt de ondergang. Hoe paradoxaal. Onze premier Rutte heeft dat begrepen en schaft de dividendbelasting af.

mefkragt@gmail.com