Multifunctionele geluidswal tussen A6 en Schoterveld

Bant - Staatsbosbeheer wil met de aanleg van een landschapswal aan het westkant van het Schoterveld bij Bant drie vliegen in één klap slaan: een geluidswal tussen de A6 en het nieuwe natuurgebied, meer flora en plek voor een zonnepanelen.

De landschapswal is bedoeld om geluids- en bewegingsverstoring van de A6 in het Schoterveld te verminderen en om de floravariatie te vergroten', licht boswachter Harco Bergman toe. Daarnaast onderzoekt Staatsbosbeheer de mogelijkheden om in de toekomst een deel van de wal aan de zijde van de A6 te kunnen gebruiken als weide voor zonnepanelen.

Bergman: 'De landschapswal wordt deels gemaakt van slib dat vrijkomt bij het uitdiepen van vaarten en tochten in de regio en deels van grond. De wal wordt afgedekt met gebiedseigen grondsoorten uit het Schoterveld waardoor er met name op de zanderige plekken interessante flora kan ontstaan'.

Inloopbijeenkomst

Staatsbosbeheer houdt op donderdag 20 september een inloopbijeenkomst voor omwonenden en geïnteresseerden. Er is kaartmateriaal van de landschapwal en men kan vragen en ideeën delen met Staatsbosbeheer. De bijeenkomst in Vakantiepark Eigen Wijze aan het Schoterpad 1 in Bant duurt van 19.00 tot 20.00 uur.