Preuvenement in Blokzijl

BLOKZIJL - Het havenstadje Blokzijl en haar directe omgeving is vele restaurants rijk. Negen ervan gaan voor de derde keer op rij een unieke samenwerking aan. Op zondag 16 september houden zij het Preuvenement Blokzijl.

Deze horecaondernemers presenteren zich van 14:00 uur tot 19:00 uur culinair in het historische centrum. Bezoekers kuieren door een schilderachtig decor naar verschillende locaties om de sfeer en – de speciaal voor het evenement bereide - gerechten te proeven. Aan de ‘line up’ zijn dit jaar twee restaurants toegevoegd: Restaurant Tussen de Diepen en De Strandhoeve. Dat het palet van de gerechten zeer afwisselend zal zijn is te danken aan de verschillende stijlen waarin de culinaire kunstenaars koken: van snackbar tot michelinster en van Franse keuken tot houtvuur. De finishing touch van elk gerecht kan gezocht worden in een bijpassend drankje dat bij het gerecht besteld kan worden.

Bierhistorie

Dit jaar is gekozen voor het thema 'De bierhistorie'. Decennia lang herinnerde enkel de straatnamen Bierkade en Brouwersstraat aan de talrijke bierbrouwerijen van Blokzijl. Sinds dit jaar is hier verandering in gekomen. Klinkert Bierbrouwerij opende dit voorjaar haar deuren in de – hoe toepasselijk – Brouwerstraat. De organisatie van Preuvenement Blokzijl vond dit een mooie gelegenheid om dit thema aan haar preuvenement te hangen. Op deze zondag kunnen bezoekers een kijkje nemen bij Klinkert Bierbrouwerij. Ook zijn er op de route meerdere winkels en een museum te vinden die op deze dag haar deuren openen.

Tijdens de route kunt u zomaar getrakteerd worden op muzikaal entertainment en spectaculaire shows van De Roofvogelhoeve. Doe mee aan de geveltjes-speurtocht maar geniet bovenal van al het moois en lekkers dat Blokzijl te bieden heeft!

Kaarten voor het preuvenement ijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij alle deelnemende horecabedrijven en online, via verkooppreuvenement@gmail.com. Het entreebedrag is inclusief 9 gerechten. De deelnemende bedrijven zijn: Kaatje bij de Sluis, Geertien Muggenbeet, Sluiszicht, Auberge aan het Hof, Prins Mauritshuis, De Halte, Camping Tussen de Diepen, Tapas Barça en De Strandhoeve.