Stiltekuier over akkers

BANT - Met een groep in stilte wandelen over de polderklei. Op vrijdagavond 14 september is de vijf kilometer lange kuierlattenroute “Buitenbant” de leidraad voor de Stilte-Bewustzijnswandeling. Er wordt gestart vanaf biologisch dynamische akkerbouwbedrijf Buitenbant.

Vanaf 18.15 uur is de ontvangst met soep met een inloop tot 19.00 uur. ‘Uiteraard onder het genot van een praatje’, vertelt Anita Boes. Tijdens het wandelen van de route wordt er niet gepraat. ‘Dit doen we om rust te creëren in deze vaak drukke tijd’, licht Anita toe. ‘We zijn bijna dag en nacht druk met allerlei verplichtingen en veel geluid om ons heen. Het stil zijn en in beweging zijn is een mooie combinatie om gedachten te verminderen.’ Onderweg worden er bewustzijnsvragen uitgedeeld. Ook wordt er stilgestaan voor een meditatie om nog beter in rust en stilte te komen.

De route leidt om het dorp Bant en over de akkers. Stevige schoenen worden daarom van harte aangeraden. Het Buitenbantpad is één van de kuierlattenroutes van Landschapsbeheer die in heel Flevoland te vinden zijn. Meelopen met de stiltewandeling kan na aanmelding via de website www.anitaboes.nl/stiltewandelingen