Asielzoekerscentrum Luttelgeest opent deuren voor publiek

Luttelgeest - Het asielzoekerscentrum in Luttelgeest opent op zaterdag 22 september van 13.00 tot 16.00 uur zijn deuren voor het publiek om een indruk te geven van het dagelijks leven op een azc.

De Open azc-dag is een initiatief van het COA, het Ministerie van Justitie & Veiligheid en VluchtelingenWerk Nederland. De landelijke open dag wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd, veertig locaties nemen deel. Vorig jaar trok de Open azc-dag ruim 27.000 bezoekers.

Elkaar ontmoeten

Met het openstellen van de deuren van azc’s willen de organisaties vluchtelingen en asielzoekers een gezicht geven en bezoekers uitnodigen met hen in gesprek te gaan.

Nationale Burendag

De Open azc-dag vindt plaats op Nationale Burendag. De organisaties willen hiermee benadrukken dat asielzoekers buren zijn van ons allemaal. Het Oranjefonds organiseert Nationale Burendag omdat buurten leuker, veiliger en socialer worden als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Het COA, Ministerie van Justitie& Veiligheid en VluchtelingenWerk Nederland sluiten zich hier van harte bij aan.

Deelnemende locaties in Flevoland

Er nemen veertig locaties deel aan de Open azc-dag. In Flevoland openen de azc’s in Luttelgeest, Dronten en Almere hun deuren. Er zijn rondleidingen, workshops en kinderactiviteiten. Organisaties vertellen meer over hun werkzaamheden op een opvanglocatie; de toelating, registratie, opvang en de begeleiding van asielzoekers naar een woning in Nederland of terug naar het land van herkomst.

Op de www.openazc.nl staat een overzicht van alle activiteiten die op de azc’s georganiseerd worden.