Betere toegangsweg naar Waterloopbos

MARKNESSE - Het parkeerterrein en het bezoekerscentrum in het Waterloopbos zijn van 10 tot en met 14 september niet bereikbaar, omdat er gewerkt wordt aan de toegangsweg.

Zaterdag 15 september is het bezoekerscentrum weer geopend. Het Waterloopbos blijft toegankelijk te voet via de ingang tegenover het oud NLR gebouw aan de Voorsterweg en de ingang aan de Repelweg. Natuurmonumenten realiseert, naast het kunstwerk Deltawerk//, een geheel nieuwe entree met ruime parkeergelegenheid en een nieuw paviljoen. In Paviljoen Het ProefLab// komen het bezoekerscentrum en een horecagelegenheid. Het huidige bezoekerscentrum is voor het laatst open op 16 september. Daarna krijgt het een andere functie. Vanaf 27 september 2018 opent Paviljoen Het ProefLab// haar deuren.

Wandelroutes

De wandelroutes in het rijksmonument Waterloopbos worden de komende weken aangesloten op de nieuwe entree. Daardoor zijn deze niet meer te volgen. De wegen en paden in het bos blijven gewoon toegankelijk. Vanaf de opening van Deltawerk//, Paviljoen Het ProefLab// en de nieuwe entree op 27 september zijn de nieuwe wandelroutes weer te gebruiken.

Opening

De opening van Deltawerk// op 27 september is de start van een weekend vol activiteiten in het Waterloopbos. In de avonden van 27, 28 en 29 september is het evenement Waterloopbos. LICHT aan!. Tickets zijn te koop via www.natuurmonumenten.nl/waterloopbos-licht-aan. Zaterdag 29 en zondag 30 september worden onder andere excursies gegeven, is een heuse natuurdetective in het bos en kan samen met de boswachter waterdiertjes gevangen worden.