Het ProefLab in Waterloopbos opent

MARKNESSE - Natuurmonumenten en De Strandhoeve hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor het nieuwe Paviljoen Het ProefLab// in het rijksmonument Waterloopbos.

In het paviljoen komen zowel het bezoekerscentrum als horeca. De Strandhoeve gaat in Paviljoen Het ProefLab// de horeca verzorgen. Natuurmonumenten is erg blij met deze samenwerking. De Strandhoeve heeft een nauwe band met de polder en werkt veel met biologische en streekproducten. Het is daarom een bedrijf dat goed bij Natuurmonumenten past. Het paviljoen komt naast het kunstwerk Deltawerk// te staan. Dit kunstwerk wordt op 27 september officieel geopend en vanaf dat moment is het paviljoen te bezoeken voor lunch en diner.

Naast het kunstwerk en het paviljoen legt Natuurmonumenten de laatste hand aan een compleet nieuwe entree van het Waterloopbos. Deze veranderingen maken een bezoek aan het Waterloopbos aantrekkelijk voor zowel nationale als internationale gasten. Deze investeringen zijn mogelijk gemaakt door subsidies van provincie Flevoland en gemeente Noordoostpolder.

De opening van Deltawerk// op 27 september is de start van een weekend vol activiteiten in het Waterloopbos. In de avonden van 27, 28 en 29 september is het evenement Waterloopbos. LICHT aan!. Een wandeling na zonsondergang tijdens welke het verhaal van het bos in licht wordt verteld. Tickets zijn te koop via www.natuurmonumenten.nl/waterloopbos-licht-aan. Zaterdag 29 en zondag 30 september is in het bos een Open Monumentendag Special. Tijdens deze twee dagen worden onder andere extra excursies gegeven, is een heuse natuurdetective in het bos en kan samen met de boswachter waterdiertjes gevangen worden.