Honderden voetballertjes actief tijdens Ambassadors Voetbalkamp

Urk - Ambassadors Football organiseerde vorige week een voetbalkamp bij SV Urk. Meer dan honderd jonge voetballers van 7 tot 12 jaar kregen voetbaltraining. Tussendoor kregen ze waardevolle lessen mee tot persoonlijke ontwikkeling.

Enkele Urker coaches waren net terug van hun Ambassadors tour uit de Verenigde Staten. Ze konden gave trainingen uit dat kamp gebruiken voor het Urker kamp.

Freestyler Joshua opende de week op spectaculaire wijze. Hij liet de mooiste tricks en moves met een bal zien. Joshua reist de wereld over om kinderen te vertellen hoe je je talenten kan gebruiken voor God. De kinderen gingen na de opening zelf aan de slag en deden onder andere push ups met de bal in hun nek.

Het belangrijkste was dat de deelnemers over Jezus hoorden en hierover leerden. Een bijzonder moment was daarbij dat de jongste kinderen, 5-8 jaar, het hele Bijbelgedeelte (2 Korinthe 12:9 en 10) uit hun hoofd konden opzeggen aan het einde van de week.

Naast voetbaltraining was er elke dag een strijdliedcompetitie. Welk team kon het mooiste strijdlied verzinnen? Onder leiding van de Colombiaanse, Noord-Ierse, Engelse en Nederlandse coaches zorgde dat voor de gaafste strijdliederen.

Een van de voetballertjes klaagde achteraf bij zijn moeder over zere benen. Dat beetje spierpijn kon op een lachende reactie van zijn moeder rekenen. Hij was een echte voetballer geworden, zei ze met een glimlach.