Bouwafval storten goedkoop in Flevoland

EMMELOORD - Het storten van bouwafval, zoals steenpuin, hout en gemengd bouwafval is in Flevoland veel goedkoper vergeleken met andere provincies. Dit blijkt uit onderzoek van Regiocontainer.

De tarieven per kuub zijn in de provincie respectievelijk 7,12 euro, 5,62 euro en 9,90 euro tegenover 27,90 euro, 12,25 euro en 35,34 euro landelijk. Voor elke afvalsoort betalen inwoners van de provincie gemiddeld gezien minimaal de helft minder dan de rest van Nederland.

Uit het onderzoek blijkt dat bijna alle gemeenten een uniform tariefbeleid hanteert als het gaat om het inleveren van steenpuin, hout en gemengd bouwafval. In de gemeenten Lelystad, Zeewolde, Almere en Noordoostpolder kunnen inwoners dit kosteloos doen. Als enige rekent de gemeente Dronten wel kosten voor het inleveren van de onderzochte afvalstromen. Hier kunnen inwoners rekenen op een gemiddeld tarief van 37,73 euro.

De verschillen per gemeente zijn, in tegenstelling tot de rest van Nederland, in de provincie Flevoland klein. Waar elders in het land het verschil tussen aangrenzende gemeenten op kan lopen tot 200 euro per kuub kan er in de provincie Flevoland gesproken worden over een doorgaans uniform tariefbeleid.

Kijk voor een landelijk overzicht op: https://www.regiocontainer.nl/tarieven-milieustraat-2018.