Vogelfestival in de Oostvaardersplassen

Lelystad - Voor vogel- en natuurliefhebbers is er op zondag 16 september van alles te beleven op het jaarlijkse Vogelfestival in de Oostvaardersplassen.

Ook voor kinderen zijn er volop leuke activiteiten. Vanaf 10.00 tot 17.00 uur zijn bezoekers van harte welkom aan de Kitsweg 1 in Lelystad. De toegang is gratis.

Het Vogelfestival is de plek voor vogel- en natuurliefhebbers. Zo leer je tijdens diverse lezingen alles over vogels en hoe je deze het beste kunt fotograferen met je telescoop (digiscoping).

Vogels ringen

Er zijn marktkramen met de meest uiteenlopende producten voor het volop beleven van de natuur, zoals fotoapparatuur, verrekijkers, telescopen, natuurreizen en natuur-educatie. Ook kan er worden gekeken bij het ringen van vogels.

Ook lokale verenigingen als Landschapsbeheer Flevoland en Vogelwacht Flevoland leveren een bijdrage aan deze dag. Zij kunnen je van alles vertellen over de natuur in Flevoland. Uiteraard zijn ook de boswachters op deze dag aanwezig om vragen te beantwoorden.

Klaar met de theorie? Ga dan mee op een van de (wandel)excursies de Oostvaardersplassen in of bezoek een van de vogelkijkhutten.

Speciaal programma voor jonge natuurliefhebbers

Ook voor kinderen is er genoeg te beleven. Durf jij van het dak van de Land Rover af te springen aan een kabelbaan en over een sloot te klimmen? Zelf een vogelkastje maken? Of slakken maken van klei?

In een voelboom raad je wat er zoal te vinden is in de natuur. En de echte kenners mogen in het sporenspel raden welke sporen de dieren hebben achtergelaten.

Uiteraard is het buitencentrum geopend. De medewerkers vertellen graag meer over dit bekende natuurgebied. In het restaurant is er de mogelijkheid voor een lunch of kop koffie met iets erbij.

Het festival is vrij toegankelijk. Voor sommige activiteiten en excursies wordt een bijdrage gevraagd

www.staatsbosbeheer.nl/vogelfestivaloostvaardersplassen