Urk start met zege op Apeldoorn

EMMELOORD - SV Urk is de competitie in de hoofdklasse B zaterdag begonnen met een 2-4 overwinning op CSV Apeldoorn. Flevo Boys debuteerde op eigen veld met een verdienstelijk gelijkspel tegen Staphorst.

De Urkers keken al snel tegen een achterstand aan, maar het elftal van trainer Richard Karrenbelt boog de achterstand binnen een half uur om in een 1-2 voorsprong dankzij doelpunten van William de Boer en Klaas Kramer. Een kwartier voor tijd tilde Marinus Snoek de marge naar twee punten en leek de winst binnen. In blessuretijd zette Apeldoorn echter toch nog de aansluitingstreffer op het scorebord. De thuisclub drong nog aan, maar uit een tegenaanval bepaalde Klaas Romkes de eindstand op 2-4.

Flevo Boys

Flevo Boys slaagde er zaterdag niet in om haar rentree in de hoofdklasse glans te geven met een overwinning op Staphorst. De promovendus begon voortvarend en kwam al na 10 minuten op voorsprong door een goal van Frank Post. Uit een strafschop bracht Mark Veldmate kort voor rust weer evenwicht in de stand, wat gezien de veldverhoudingen verdiend was.

Na de onderbreking mocht ook Flevo Boys vanaf elf meter aanleggen, maar Aron Strengholt miste de geboden kans. Aan beide kanten waren er nog wel kansjes, maar een beslissend doelpunt bleef uit.