FerrionMarkten wilde zomermarkt op zaterdag

EMMELOORD - Het bedrijf FerrionMarkten uit Honselersdijk dat de Zomermarkten in Emmeloord organiseert heeft nog een contract tot 2020 om de markten te organiseren.

‘Dat het Centrum Management in Emmeloord het contract wil opzeggen is nieuw voor mij’, reageert Ferrion. ‘Het is een feit dat de markten teruglopen, maar dat komt vooral door de vrijdag als marktdag. De meeste kraamhouders zijn parttimers en willen niet zo’n lange dag in Emmeloord staan. Die zeggen dan ‘Is het mijn tijd nog wel waard’. Ik heb Jeroen Beekman en Klaske Lumens van het Centrum Management begin dit jaar al geadviseerd de markten op zaterdag te houden. Dan krijg je veel meer aanbod van kraampjes en dus een gevarieerder markt’, zegt Ferrion.

‘Ik heb sindsdien niks meer van ze gehoord. Het verbaast me dat ze nu het contract willen opzeggen. Dat zou ik dan ook als eerste moeten weten.’ Inmiddels heeft Lumens laten weten dat FerrionMarkten gevraagd is mee te denken over de nieuwe invulling. Daarvoor zijn ook 5 andere partijen gevraagd. Een markt voor zomermarkten in Emmeloord is er volgens FerrionMarkten beslist. ‘We hebben hele leuke markten in Emmeloord gehad. Het is jammer dat het zo gaat, want het kan gewoon wel, maar dan moet je naar de zaterdag. Zoals nu helpt het niet als je op afstand van de markt een springkussen plaatst. Daar red je geen markt mee.’

‘Verder kan ik zeggen dat toen StEP de markten organiseerde er een volle bak aan reclame was. Dat is er ook niet meer, er staan een paar borden bij de ingang van Emmeloord, maar dan moet je ook meer doen’, kaatst hij de bal terug.