Malle Munten Maand bij versspecialisten

Emmeloord - Het is weer Malle Munten Maand bij Acanthus Bloememotie, Banketbakkerij Steenbergen, Keurslager Harzevoort en Huver Groente & Fruit. De vier versspecialisten die meewerken aan de rubriek Bedrijf van de Week zijn deze week zelf aan de beurt. Ze over hun gezamenlijk actie, die maandag 3 september begint.

Klanten van de versspecialisten krijgen vanaf dan bij besteding vanaf 5 euro een munt. Iedere munt geeft direct 0,50 cent korting op de volgende aankoop. ‘Klanten krijgen dus direct korting’, legt Henk Huver namens alle deelnemende ondernemers uit. ‘Geen gedoe, daar houden de mensen van’, voegt hij daar lachend aan toe.

De groentezaak, keurslager, bloemist en banketbakker hielden deze actie eerder dit jaar en dat was een succes, merkten ze. ‘Juist omdat het zo eenvoudig is. Je krijgt bij iedere bestelling een of meerdere munten, maar net hoeveel je besteedt. En die munten leveren gelijk korting op.’ Haar man Henk: ‘Mensen zijn altijd gek op korting.’

Iedere versspecialist heeft zijn eigen munt, maar in de bak op de toonbank zitten ook munten van de andere drie. ‘We willen met deze actie de kleine ondernemers op de kaart zetten. Want alle vier staan we voor verse, ambachtelijke producten. Ieder van ons past ook zijn producten aan de wensen van de klant aan. Dat is onze kracht.’

Groentespecialist Huver heeft een breed assortiment groente en fruit en maakt dagelijks verse salades. ‘Wij snijden en wassen alle groenten voor onze winkel en voor diverse horeca en zorginstellingen’, vertellen Henk en Jacqueline.

Ron en Janny Harzevoort hebben naast de slagerij ook een worstmakerij. De rookworst is zelfs met goud bekroond, maar ook de grillworst (vijf soorten), beenhammetjes en gebraden gehaktballen zijn geliefd. Verder heeft de keurslager een breed assortiment met zelfgemaakte salades, barbecuepakketten, gourmetschotels, smulpannen en -planken, belegde broodjes, maaltijden en soepen.

Banketbakkerij Steenbergen heeft dagelijks vers brood, hartige broodjes, belegde broodjes maar ook ruime keuze in (klein) gebak, koeken en taartjes. Ook bieden en Jeannet typische lokale lekkernijen zoals NOPjes, Blokzijlerbrok en Emmeloorder cake.

Piet en Henriëtte van der Schaaf van Acanthus Bloememotie maken niet zomaar een boeket, maar creëren een kleurrijk verhaal. ‘Liefde, vriendschap, trouwen en verlies. Wij gebruiken bloemen om uitdrukking te geven aan emoties’, zegt Henriëtte.

De vier versspecialisten werken al een aantal jaar samen. De kerstactie is hiervan een goed voorbeeld. Ook dit jaar trekt iedereen twee winnaars en die krijgen dan vlak voor de kerstdagen een groot verspakket, met lekker vlees, heerlijk banket, verse groenten en fruit en een mooi kerststuk. Voor deze rubriek werken ze inmiddels ook alweer een tijd samen en dat bevalt goed. ‘We krijgen erg leuke reacties’, klinkt het in koor.