Bovenwoning in Emmeloorder winkelstraat door brand verwoest

Emmeloord - Een drama in de winkelstraat van Emmeloord in de nacht van maandag op dinsdag. Een woning welke zich uitstrekte over enkele winkelpanden is hier van binnen compleet verwoest.

Wat er zich precies heeft afgespeeld is nog onduidelijk, zo verklaart een woordvoerder van de brandweer. Door de brand is de woning zwaar beschadigd geraakt, het dak is door de vlammenzee opgegeten. Enkele woningen rond de uitgebrande woning zijn uit voorzorg ontruimd.

Aanvankelijk was het niet duidelijk of er zich nog personen in het pand zouden bevinden. Een woordvoerder van de brandweer liet even later weten dat er, voor zover bekend, geen personen zijn aangetroffen. Er is eveneens niemand gewond geraakt. De Lange Nering was vanwege de brand grotendeels afgesloten.

De winkels onder de getroffen woning hebben ook schade opgelopen. De woning ligt boven de Holland&Barret, LinGerie en BoekenVoordeel. Vooral bij LinGerie lijkt er sprake te zijn van flinke waterschade door het bluswater. De conditie van de overige panden is niet bekend.