Zesde dorpenzege SC Emmeloord

TOLLEBEEK - SC Emmeloord heeft zaterdag voor de tweede keer op rij en de zesde keer sinds 1965 het 10 dorpentoernooi gewonnen.

De blauwen versloegen op het terrein van Tollebeek in de finale wonnen ze met 1-0 van SVM Marknesse. De Emmeloorders haalden de eindstrijd door een 3-1 zege op FC Kraggenburg, een 0-0 tegen RKO Rutten en 2-2 tegen Tollebeek in de poulefase. Dat was genoeg om in de halve finale aan te treden tegen SC Bant. Dit duel bleef onbeslist, maar de Emmeloorders waren vanaf de stip trefzekerder. In de finale wachtte derdeklasser SVM dat in de halve finale tweedeklasser Tonego verrassend opzij zette met 1-0. In de poule speelde SVM gelijk tegen Flevo Boys 3 en won ze van sv Urk 3. SC Emmeloord besliste de finale twee minuten voor tijd met een schitterend doelpunt van Brahim Boundati. Emiel de Vries van RKO Rutten werd met 4 treffers topscorer van het toernooi, Boudati werd uitgeroepen tot beste speler en de fairplayprijs ging naar Tonego.

Het toernooi dat in andere jaren als toetje van de competitie geldt, werd zaterdag voor het eerst in de voorbereiding op de voetbalcompetities gehouden.