FunFun wint 50e corso

SINT JANSKLOOSTER - De groep FunFun heeft de 50ste editie van het Bloemencorso Sint Jansklooster gewonnen. De vakjury gaf de meeste punten aan de wagen ‘Goudzoeker’. The Next greep net naast de ereprijs en werd tweede met ‘Gezocht’. De After Nero’s werden derde met Typisch.

Deze drie wagens staken volgens de jury duidelijk uit boven de andere deelnemers. Na het podium volgen Olympia (Ontbering), Alliance (Azteekse krijgers) en PODB (Social media) op de plaatsen vier tot en met zes. Na een aantal hectische dagen konden twaalf corsogroepen hun wagen op het parcours presenteren. De laatste groepen waren ook dit jaar weer traditiegetrouw in de vroege ochtend klaar, waarna de rit naar Sint Jansklooster begon. Alleen die route levert al schitterende beelden op.

Enkele juryleden ondervonden wel bij sommige wagens een déjà vu. ‘Wagenbouwers zouden het in een andere hoek kunnen gaan zoeken om vernieuwend te zijn.’ Het Corso werd zowel in de middag als in de avond onder schitterende weersomstandigheden verreden. Duizenden toeschouwers genoten van een gevarieerd spektakel.