Belevingsruimte in speelzaal KBC NOP

EMMELOORD - Kinderbehandelcentrum Noordoostpolder (KBC NOP) aan de Espelerlaan in Emmeloord kent geen vakantie. Het behandelcentrum is de hele zomer open, maar nu is de speelzaal wel als belevingsruimte ingericht. De kinderen kunnen met hun zintuigen van alles ervaren.

Er is een blote-voeten-pad met wel meer dan 10 verschillende structuren. Elke stap is een nieuwe ervaring. De pianomat die er tussen ligt is een extra verrassing, als je daar over loopt maak je zomaar zelf muziek. Kinderen kunnen in een tent zitten met grote gekleurde ballen die van kleur veranderen. Het lijkt wel toveren… Verder staan er koffertjes met daarin materialen waar een bijbehorend liedje bij gezongen wordt. ’Zonnetje zonnetje aan de lucht, wat heb je warme stralen…’ In de grote spiegel kun je zien hoe je zonnehoedje staat.

Ook is er een cd met watergeluiden. Als de begeleiding het supergrote blauwe kleed op en neer beweegt is het net of je in de golven ligt. Héérlijk is dat. Op rolstoelhoogte is een voeltafel met zand, schelpen en water. Je kunt tot slot in de chill-hoek op de zachte mat zomaar in slaap vallen. Maar dat doen we niet: er is zoveel te ontdekken! Met spelend genieten komen de kinderen de zomer wel door.

Het Kinderbehandelcentrum biedt behandeling en ondersteuning aan kinderen van 0 tot 18 jaar met een ontwikkelingsachterstand en/of verstandelijke beperking met bijkomende problematiek. De kinderen zijn onderverdeeld in vijf groepen waar zij specifieke behandeling krijgen, passend bij wat het kind nodig heeft.