Nazomerexpo in de Paardenstal

ESPEL - Galerie de Paardenstal in Espel zijn van 19 augustus tot en met 13 oktober schilderijen en beelden te zien van Yvon van Wordragen en schilderijen van Gerard Galema.

Yvon is een beeldend kunstenaar die zich van jongs af aan al bezighoudt met vormgeving. Zij is begonnen met schilderen en is zich later ook gaan toeleggen op het maken van bronzen beelden. Zij woont en werkt in Velp. Haar schilderijen vallen in eerste instantie op door het kleurgebruik. Mensen zijn haar grote inspiratiebron en dan vooral vrouwen. Deze zijn geplaatst in een abstracte omgeving waardoor het schilderij een bepaalde spanning krijgt die de toeschouwer uitdaagt een eigen beeld te gaan vormen. Ook in haar bronzen beelden vormen vrouwen het hoofdthema en probeert zij deze herkenbare emoties mee te geven.

Gerard Galema

Gerard woont in Wjelsryp en hij is sinds 2004 werkzaam als beeldend kunstenaar. Zijn werk valt te duiden als abstract expressionistisch. Zijn schilderijen zijn kleurrijk maar anderzijds ook ingetogen van aard. Zo is er altijd sprake van het zoeken naar het grote gebaar en tegelijkertijd een oriëntatie op een meer minimalistische insteek. Op het eerste gezicht lijken de composities vanzelfsprekend maar bij nadere beschouwing valt een subtiele gelaagdheid en diepgang op die zo kenmerkend is voor zijn werk.

Galerie de Paardenstal, Noordermiddenweg 2-1, Espel. Openingstijden: donderdag t/m zaterdag en de 1e, 3e en 5e zondag van de maand van 13.30 - 17.00 uur. www.galeriedepaardenstal.nl