Eerste bloemencorso live vanuit Vollenhove

VOLLENHOVE - TV Oost zendt het bloemencorso van Vollenhove corso live uit op zaterdag 25 augustus tussen 14.00 en 15.15 uur. Het corso is ook te zien bij RTV Drenthe, Omroep Brabant en Omroep Gelderland.

Het Corso in Vollenhove is niet het grootste, maar wel het oudste Corso van Nederland. Vanaf 1905 is het corso al met Vollenhove verbonden en rijden er tegenwoordig meerdere corsowagens en showkorpsen voorbij. De stoet praalwagens, van soms wel twaalf meter hoog, wordt afgewisseld door muziekkorpsen, afkomstig uit heel Nederland en zorgvuldig geselecteerd uit de hoogste kwaliteitsklassen.

De bloemencorso’s trekken elk jaar niet alleen op locatie veel duizenden bezoekers, ook de online- en tv-uitzendingen blijken bijzonder populair. Reden genoeg om, net als voorgaande jaren samen te werken met de collega-omroepen RTV Drenthe, Omroep Brabant en Omroep Gelderland.

De corso’s van Eelde, Lichtenvoorde en Zundert zie je eveneens via een live-stream op de Facebookpagina van RTV Oost. Zaterdag 01-09 v.a. 14.00 uur Corso in Eelde RTV Drenthe. Zondag 02-09 v.a. 13.45 uur Corso in Zundert Omroep Brabant. Zondag 9-09 v.a. 14.00 uur Corso in Lichtenvoorde Omroep Gelderland