Paardensport

EMMELOORD - Raymond Kortstra uit Marknesse van de Dijkruiters won zaterdag in Exloo met Freule Elviera de eerste en tweede proef in de L2 met 193 en 199 punten.

Met Jesse Elviera werd hij tweede in de Z1 met 204 punten. Zondag werd deze combinatie in Exloo in de Z1 twee keer derde met 202 en 205,5 punten. Donderdag pakte hij in Tolbert de derde prijs met Erlinde SHS in het L-springconcours. Anouk Huizinga uit Luttelgeest won zaterdag in Emmeloord met haar pony Daan de beide proeven in de M1 dressuur. (178 en 178,5). Een dag later zegevierde ze met haar nieuw pony Malaga in de B-dressuur met 190 en 189 punten.

Iris Nijholt uit Ossenzijl plaatste zich in Emmeloord met haar paard Buena in de klasse L1 voor het Nederlands Kampioenschap van de Iberische Dressuur Masters op zondag 2 september in Beuningen.

PSV Vollenhove

Whendy Weijs van psv Vollenhove werd zondag derde bij de eventing derby in Reuver. Ze reed met haar paard Harley een parcours met zowel eventing hindernissen als gewone hindernissen. In het klassement voor personeel van de politie en de KMAR (Koninklijke Marechaussee) sleept ze de hoofdprijs in de wacht.