Zomerse Vakantietas voor 80 kinderen

EMMELOORD - Rotaract Emmeloord heeft in samenwerking met Feestvoornop de actie vakantietassen uitgedeeld aan 80 kinderen in de polder uit gezinnen die aangesloten zijn bij de Voedselbank.

Ze konden de tassen gevuld met zomers speelgoed, lekkers, zonnebril en tegoedbonnen voor een dagje zwemmen en een patatje in het zwembad ophalen bij de Voedselbank. ‘De reacties van de ouders en de kinderen waren hartverwarmend. Met blijde gezichten namen zij deze in ontvangst’, vertellen Guus en Inge van Voedselbank Noordoostpolder/Urk.

De Rotaract heeft in februari het Running Dinner georganiseerd, waarbij de volledige opbrengst beschikbaar gesteld zou worden aan een goed doel. Dankzij de deelnemende gasten en de behulpzame restaurants in Emmeloord, is er een mooi bedrag beschikbaar voor Feestvoornop. Feest voor NOP is een particulier initiatief (en geen stichting) voor gezinnen die zich een cadeau voor hun kind niet meer kunnen veroorloven te ondersteunen. Er zijn in Nederland en zeker ook hier in de omgeving genoeg mensen die in de bijstand zitten of door welke omstandigheden dan ook geen geld overhouden om hun kind(eren) te verwennen met Sinterklaas, Kerst, verjaardagen of gewoon tussendoor.