Feestelijk Corso Vollenhove

VOLLENHOVE - Elf praalwagens waar de wagenbouwers met bloed, zweet en tranen aan gewerkt hebben rijden door de straten van het oude vissersstadje. Wagenbouwgroep Twee Nijenhuizen, die dit jaar voor de 40e keer meedoet, zet hierbij als eerste wagen in de rondgang een feestelijke toon met hun ‘One Man Band’. Daarnaast zijn meerdere feestelijke wagens te zien in de rondgang: zo bouwt Geniaal een DJ en belooft de wagen van de Vereniging ook weer spektakel te worden. Ook Fulnaho heeft dit jaar een jubileum en verschillende wagenbouwgroepen pakken het dit jaar anders aan, bijvoorbeeld zonder figuratie. Fatal Attraction is dit jaar opnieuw titelverdediger, het wordt spannend! De wagens worden afgewisseld met topkorpsen uit binnen- en buitenland. Om 10:00u ‘s ochtends begint het Kindercorso, waar honderden basisschoolleerlingen aan meedoen en verschillende kleine wagens meerijden.

Naast de feestelijke rondgang, zijn dit jaar verschillende nieuwe activiteiten die de Vollenhoofsche Vereniging voor Volksvermaak (V.V.V.V.) heeft georganiseerd. Zo is er het foodtruckfestival Food & Flowers on Wheels, waarbij u een lekker hapje eet en de wagens van het Kindercorso bewondert. De dag wordt afgesloten met een spetterende vuurwerkshow. Ook krijgen alle bezoekers een gratis programmaboekje bij aankoop van een toegangskaartje. En heeft u een mooi plaatje geschoten? Dan kunt u dit jaar weer meedoen met de fotowedstrijd!

Feestweek

Gedurende de hele week organiseert de V.V.V.V. verschillende activiteiten. Zo is er op dinsdag een muzikale rondgang met verschillende muziekkorpsen, is op woensdagmiddag een springfestijn in de feesttent en is ‘s avonds een avond waar de Dahliaprinses wordt verkozen.