Bloembollenactie voor rolstoelbus

MARKNESSE - De 22-jarige Mathijs Vos uit Marknesse moet sparen voor een eigen rolstoelbus. Een bollenactie moet hem helpen om de centen bijeen te krijgen. Nog 30 zakjes te gaan en de actie is voltooid.

De bus die hij nu nog heeft moet hij inleveren zodra hij van school is. De bus is in bruikleen van het UWV. Aanvankelijk had de familie een eigen bus op grijs kenteken, maar door onhandige communicatie van het UWV in Utrecht, dat vertelde dat de eigen bus wel weg kon, kwam de leenbus, die echter alleen gebruikt kan worden voor school of werk. ‘Ik ben veel beperkter daardoor’, zegt Mathijs. Het misverstand zat in het grijs kenteken. ‘Als het UWV had gezegd dat we de bus op geel kenteken hadden moeten zetten was het goed geweest. Dat wisten we niet. Anders hadden we de oude bus niet weggedaan.’

‘Er zou in de leenbus nog wel een extra stoel geplaatst kunnen worden om een familielid mee te nemen, maar als de leenbus terug moet doe je geen investering van 3000 euro. Want dat ben je dan kwijt’, gaat moeder Ingrid Westerweele. Nu moet de familie op herhaling. Een eigen tweedehands bus kost echter al snel 35.000 euro. En dat heeft de derdejaars student van de opleiding transport en logistiek management aan het Deltion College in Zwolle niet liggen.

Om de centen bijeen te krijgen zijn diverse fondsen aangeschreven, is er steun van Benefiet voor NOP en is de familie een bloembollenactie begonnen. De familie verkoopt tasjes met 20 anemonen 10 tulpen en 6 narcissen. Er is een tasje met diverse kleuren en eentje met alleen witte bloemen. Een tasje kost 7,50 euro. De tasjes kunnen besteld worden via de email: regita02@live.nl. De bestelde tasjes kunnen op zaterdag 22 september afgehaald worden aan het Zuideinde 2 in Marknesse tussen 10.00 en 15.00 uur.