Boeren helpen brandweer Creil bij opruimen takken

CREIL - De met code Oranje aangekondigde storm bleek donderdagavond 10 augustus mee te vallen in het noordelijke deel van Flevoland. De brandweer hoefde in de polder nergens in actie te komen, behalve in het buitengebied van Creil.

Langs de Westermeerweg en langs het Creilerpad braken door de harde wind verschillende takken uit zo’n vijftien bomen. Hierdoor werden de wegen versperd en ontstonden volgens buurtbewoners gevaarlijke situaties met voorbijkomende auto's in het donker. De brandweer kwam in actie en was zeker twee uur bezig, tot net na middernacht, met de afhandeling van de stormschades. Bij enkele bomen kreeg men hulp van een shovel en een trekker, van een nabijgelegen boer en een bedrijf. Hiermee werden de takken uit de boom gedrukt. De gemeente zal in de loop van vrijdag de resten van de takken verder opruimen.

De brandweer was in de rest van Flevoland ook rustig. Op een aantal meldingen in Lelystad en Dronten na, bleef het beperkt met incidenten door de harde wind. In eerste instantie gaf het KNMI ‘code oranje’ voor (zeer) zware windstoten in onder andere Flevoland af, maar dat werd halverwege de avond afgeschaald naar ‘code geel’.