Van Gerner vierde

GLASGOW - De comeback van Céline van Gerner op het internationale podium heeft goed uitgepakt. Met het team werd ze op het EK derde en op vloer eindigde ze individueel als vierde. ‘Supergoed’, vond ze.

Van Gerner scoorde in de SSE Hydro Arena in Glasgow 13,000 punten voor haar vloeroefening. De Française Melanie de Jesus dos Santos pakte de Europese titel met13,766 punten. ‘Vierde worden is zuur, maar het was echt het maximaal haalbare. Ik had niets te verliezen. Ik heb het gewoon heel goed gedaan. Mijn E-score (uitvoering oefening, HdR) was echt maximaal’, zei Van Gerner.

De Emmeloordse turnster baarde opzien door geschminkt als kat de arena te betreden. Haar oefening was geïnspireerd op de musical Cats, vandaar. ‘Een unicum in het turnen’, aldus de NOS. ‘Artisticiteit wordt steeds belangrijker. Het was once in a lifetime. Ik wilde het ooit gedaan hebben’, verklaarde Van Gerner tegenover de NOS. ‘Ik heb hele leuke reacties gehad.’

The Force rocked!

Op Twitter zei Céline van Gerner, dat ze alles had gegeven wat ze in zich had, inclusief haar en make-up. En ze gaf aan heel blij te zijn met haar terugkeer op het hoogste podium. Over de teamprestatie twitterde ze: ‘The Forced rocked! Team Final and three individual finals! Couldn ‘t be more proud of our team!’

Céline van Gerner, Vera van Pol, Naomi Visser, Tisha Volleman en Sanne Wevers kwamen tot een teamtotaal van 159,563 punten. Het goud ging naar Rusland, het zilver was voor Frankrijk. Aan brug kwamen de Nederlandse turnsters als laatste in actie. “Ik ben normaal gesproken niet zo zenuwachtig voor brug, maar dit keer… Ik was zo zenuwachtig’, bekende Céline van Gerner.

Het was de eerste finaleplek voor een Nederlands damesturnteam sinds 2010 en de eerste medaille sinds 2002, toen er zilver werd veroverd.