AB Vakwerk‘Buitengewone Werkgever’

EMMELOORD - Burgemeester Aucke van der Werff van Noordoostpolder riep maandag 30 juli uitzendcoöperatie AB Vakwerk uit tot ‘Buitengewone Werkgever’ in zijn gemeente.

Dat gebeurde nadat hij zelf een plaquette aan de gevel plaatste van het regiokantoor van AB Vakwerk aan de Duit 1 in Emmeloord. Buitengewone Werkgevers zetten hun deuren open voor wie het lastig vindt om zelf een baan te vinden. Zij investeren in de begeleiding, nemen kandidaten op in hun bedrijf en vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Zij bieden een werkervaringsplaats, creëren een baan of stellen op andere manier hun bedrijf open. De gemeente Noordoostpolder telt momenteel ruim 200 Buitengewone Werkgevers en AB Vakwerk is daar nu één van.

Criss Roemers, regiomanager bij AB Vakwerk: ‘Wij hebben al jaren kennis en ervaring om mensen met een afstand tot arbeidsmarkt aan het werk te helpen. De oorsprong van onze coöperatie ligt in de agrarische sector. Bij boeren die samen een bedrijfsverzorger betaalden voor vervanging bij ziekte. Uit die oorsprong van zorg voor elkaar is ook onze maatschappelijke verantwoordelijkheid ontstaan. Op dit moment hebben wij in ons hele werkgebied al zo’n honderd doelgroep geregistreerde mensen met succes naar betaald werk begeleid.’