Schokker- en geologiedag Gesteentetuin

Schokland - Op Schokland bij bezoekerscentrum De Gesteentetuin is zondag 5 augustus van 12.00 tot 17.00 uur de Schokker- en geologiedag met activiteiten voor het hele gezin.

Ontdek de historie van Schokland, u raakt niet uitgekeken op het voormalige eiland. Het meer dan 50 jaar oude Schokkerbos en de natte graslanden vormen een perfecte broedplaats voor lepelaars, grutto's en andere weidevogels. Rondom bezoekerscentrum De Gesteentetuin, gelegen in het Schokkerbos, is het verleden van de omgeving is overal in deze tuin te ontdekken. Reis terug naar de voorlaatste ijstijd. De enorme ijsmassa kwam vanuit het noorden en stopte hier ongeveer 200.000 jaar geleden. Onderweg nam hij allerlei keien mee, die nu nog te vinden zijn.

Stenen spreekuur

Heb jij op vakantie of in de tuin een mooie steen gevonden en ben je benieuwd hoe de binnenkant eruit zien? Neem de steen mee naar De Gesteentetuin, met een speciale zaag word de steen doormidden gezaagd. Wie weet zit er achter jouw steen een heel bijzonder verhaal.

Demonstratie 'De Schokkerbij

Op het voormalig eiland Schokland is Rob Triest imker, hij maakt Schokker honing die verkocht wordt bij het bezoekerscentrum. Ook is hij korfvlechter, tijdens deze dag laat hij meer zien over dit bijzondere oude ambacht. De tijdloosheid van het ambacht vind je terug in de tijdloosheid van het voormalige eiland in de Zuiderzee. Kom, kijk en luister naar zijn bijzondere verhalen.