STOPPELS

Talent

Weet u wat ik zo leuk vind? Dat er zoveel mensen zijn die een talent ergens voor hebben. Of iets doen wat ze leuk vinden en daar heel goed in zijn. Zo staat er in De Noordoostpolder van dinsdag 3 juli dat het Jachthoornkorps Urk de beste was op de Musiktage in Rastede. Dat is toch geweldig? Ik kan het niet, dat is heel duidelijk. Dat is net zo met zingen. Ja oké, ik kan zingen maar als u me hoort zult u meteen wegrennen denk ik. Ik kan ook niet dammen zoals Matheo Boxum, een jongen van net negen jaar uit Emmeloord. En hij kan het echt goed hè. Ik kijk dan met grote ogen toe. Net zoals ik dat doe naar iedereen met twee rechter handen (ik heb twee linker handen, dat begrijpt u wel).

Het is alweer een tijdje geleden dat Mascotte talent zocht (De Noordoostpolder 19 april). Ik dacht, wat leuk. Niet voor mij natuurlijk want ik kan immers niet zingen. Nee, mijn oog viel op dat het Cultuurbedrijf ook mee zocht naar talent. Ik dacht wat leuk, misschien zoeken ze een administrateur. Of iemand die de boekhouding in het algemeen controleert. Nee, ook zij zochten mee naar zangtalent. Nu houd ik u een beetje voor de gek natuurlijk. Ik weet heus wel dat het Cultuurbedrijf het voormalig Muzisch Centrum is. En er loopt zoveel talent rond, dat weet ik zeker. Maar waarom niet een goede tekstschrijver of reclamebureau inhuren die het talent heeft om goede titels en/of namen te bedenken voor dit bedrijf?

Om nog een voorbeeld te geven: waarom moet ik eerst in een titel van De Noordoostpolder lezen ‘Luierfestival voor kids’ om er achter te komen dat er Luier Festival bedoeld wordt. In de eerste instantie dacht ik aan een festival voor kinderen die last hebben met het ophouden van bijvoorbeeld hun plas. Dat kan natuurlijk maar gelukkig valt het mee. De kids worden heerlijk uitgenodigd om te luieren. Nee, dan vind ik de titel De Pieperswim veel beter gekozen. Ikzelf zal alleen niet mee kunnen doen. U snapt het al, ik heb geen talent in zwemmen.