Harm Hoeve in Grote Kerk Vollenhove

VOLLENHOVE - Harm Hoeve bespeelt vrijdag 3 augustus om 20.00 uur het orgel van de Grote of Sint Nicolaaskerk in Vollenhove.

Hij begint feestelijk aan zijn concert met een praeludium van Kellner, gevolgd door twee psalmbewerkingen van Toon Hagen en Margreeth de Jong. De Duitse barok is ook op dit concert goed vertegenwoordigd met werken van Bach, Händel en Pachelbel. Er staan deze zomer in Vollenhove meerdere orgelsonates van Mendelssohn op het programma. Hoeve tekent voor een uitvoering van de tweede. Van de Engelse componist Bryan Hesford klinkt een variatiewerk over een thema van Paganini. De concertgever besluit zijn concert met een eigen koraalfinale.

Harm Hoeve (geboren in 1964) kreeg zijn orgelopleiding aan de muziekschool en het conservatorium in Zwolle. Ook studeerde hij piano in Hilversum en orgel aan de Internationale Zomer Academie in Haarlem. Hij is kerkorganist in Rouveen, geeft concerten in binnen- en buitenland, werkt mee aan cd-, radio- en tv-opnamen, heeft een eigen lespraktijk voor orgel- en pianolessen en is dirigent van 4 koren.