Japanse jongeren Mizumaki in NOP

EMMELOORD - De jaarlijkse uitwisseling van scholieren met Mizumaki in Japan brengt morgen 10 jongeren uit het land van de Rijzende Zon naar Emmeloord. Ze verblijven tot en met 11 augustus bij gastgezinnen in de Noordoostpolder.

Ook de burgemeester van Mizumaki reist mee en de ambassadeur van Japan in Nederland is donderdagochtend aanwezig bij de officiële ontvangst van de gasten op het gemeentehuis in Emmeloord. De Vrienden van Japan organiseren dit al jaren en ieder jaar gaan er of 10 jongeren naar Japan of 10 jongeren komen hier. Vorig jaar waren scholieren uit de polder te gast in Japan.

De jongeren gaan 10 actieve dagen tegemoet in de polder en zullen ook een stukje Hollandse cultuur opsneuven. Op het programma staat onder meer een bezoek aan het Anne Frankhuis in Amsterdam, Punteren in Giethoorn en een sport- en spelmiddag in het zwembad. Ook bezoeken ze de Poldertoren, waarvan een replica in Mizumaki. Verder hangt het ook van de groep gastouders af wat zij kunnen en willen organiseren in Nederland. De Japanners zijn 3 augustus ook op de Zomermarkt in het centrum van Emmeloord waar ze een Japanse dans zullen tonen. Ook reizen enkele kustenaars mee, die van de partij zijn op de zomermarkt.