AFS zoekt gastgezin in Noordoostpolder

EMMELOORD - AFS is op zoek naar een gastgezin voor een scholier die komend seizoen aan het Zuyderzee Lyceum in Emmeloord wil studeren.

De eerste 16 AFS-ers hebben inmiddels al het nieuws over hun gastgezin in onze regio ontvangen, maar voor 7 AFS-ers, onderwie de student in Emmeloord, zoeken de regio vrijwilligers nog een gastgezin. Het Zuyderzeelyceum in Emmeloord houdt graag een plekje vrij voor weer een uitwisselingsleerling. Het afgelopen schooljaar was Bastian uit Chili leerling op school.

Lisa uit Frankrijk, Alessandra uit Italië en Gregory uit de USA komen eind augustus naar Nederland voor hun uitwisselingsjaar in ons land. Ze zijn al druk bezig met het leren van Nederlands en hebben de eerste voorbereidingsbijeenkomsten achter de rug. Vol spanning wachten zij nog op nieuws over hun nieuwe thuis en school.

De vrijwilligers van AFS Noord Nederland hopen dat er weer veel gastvrije gezinnen zijn die het avontuur aandurven en een plek in huis en hart willen bieden aan deze AFS-ers. Ben jij het gezin waar Lisa de vanillevla mag ontdekken of Allessandra aardappels leert waarderen of waar Gregory vertelt over zijn eigen land maar ook zijn Nederlandse avonturen? Heb je een plekje aan de keukentafel, op de bank en vooral in je hart voor een tiener die het aandurft de wereld te ontmoeten? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de vrijwilligers van AFS voor meer informatie.

Tijdens hun uitwisseling in Nederland gaan deze AFS-ers gewoon naar de middelbare school, zoeken ze een Nederlandse (sport)club om bij te horen en maken ze onderdeel uit van hun gastgezin. Dat betekent dat ze natuurlijk ook de hond uitlaten of de afwas doen. AFS zorgt daarbij voor de praktische zaken als verzekering, schoolkosten, ondersteuning en visum en de AFS-ers hebben zelf natuurlijk zakgeld voor hun persoonlijke uitgaven.

Neem voor meer informatie contact op met regio vrijwilliger Erika Schoonhoven (erika.schoonhoven@afs.org tel. 06 – 524 50 089) en kijk op www.afs.nl