5.000e passant meldt zich in Urker haven

Urk - De havendienst van Urk ontving maandag de 5.000e geregistreerde passant, de familie Wiersema uit Monnickendam, in de Urker haven. Deze ontvangst is inmiddels een soort graadmeter geworden voor het toeristisch seizoen op Urk.

In vergelijking met voorgaande jaren werd de mijlpaal ongeveer gelijktijdig gehaald. Wethouder Freek Brouwer heette de gelukkige watersporters welkom en bood hen een presentje aan. Ook vanuit Tourist Info Urk was er een warm welkom voor de gasten.

Aantrekkelijke haven

Het bruisende karakter van de Urker haven blijkt voor veel watersporters een reden om een bezoekje aan Urk te brengen. Er is altijd iets te zien of te beleven. Het werk aan de schepen, de activiteiten op de werven, de visserijactiviteiten rondom de IJsselmeervisafslag. Alles bij elkaar maakt dit dat Urk een aantrekkelijke haven is voor veel watersporters.

Bruine vloot

Naast de recreatieve watersporters trekt Urk de laatste jaren ook meer en meer 'bruine vloot'. Ook de camperplaats op de haven is zeer in trek. Het gehele jaar door is deze goed gevuld. Bezoekers komen vanuit heel Europa naar deze plek.