Angst voor water wordt zwemplezier

Emmeloord - Een bijzondere groep zwemmers heeft woensdag haar zwemdiploma A behaald in het Bosbad in Emmeloord.

Vijf dames tussen 35 en 70 jaar hebben zich vorig jaar, afzonderlijk van elkaar, opgegeven voor zwemles voor volwassen. Sinds november 2017 lagen ze elke week een uur in het zwembad. Ben van Limbeek, een van de zwemonderwijzers, kijkt er met plezier op terug: ‘Er blijken nog heel wat volwassenen te zijn die niet kunnen zwemmen of een negatieve ervaring hebben gehad met water.

Dat geldt ook voor deze vijf dames. In de groep varieerde het niveau van niet met het hoofd onder water durven tot iemand met diploma A en B die bang was geworden na een bijna-doodervaring met water. We zijn heel rustig in het ondiepste bad begonnen om de dames te laten wennen en hun angst voor water te overwinnen. Uiteindelijk hebben ze het vertrouwen weer teruggevonden en nu hebben ze veel plezier in het zwemmen. Ook zijn ze echte zwemvriendinnen geworden. Het is mooi om ze na 9 maanden zwemles het A-diploma te kunnen overhandigen. Ze zijn apetrots dat ze dit voor elkaar hebben gekregen en gaan het vieren met een etentje. Ze hebben nu echt lol in het zwemmen en gaan door voor diploma B.’

Zwemangst

Na de zomervakantie gaat het Bosbad weer verder met volwassen zwemonderwijs. De lessen vinden elke woensdagavond van 19.00 tot 20.00 uur plaats. Wie ook graag wil leren zwemmen of zwemangst wil overwinnen, kan zich alvast inschrijven via www.bosbad.nl.