Realisatie MFA Rutten komt weer een stap dichterbij

Rutten - Alle betrokken partijen bij de MFA Rutten zetten donderdag hun handtekening onder de uitvoerings- /samenwerkingsovereenkomst. Na een intensief voortraject is duidelijk op papier gezet wie welke ruimte gaat gebruiken en wie waarvoor verantwoordelijk is.

Aan de slag met voorlopig ontwerp

Zowel tijdens het bouwproces als tijdens de exploitatie. De projectleiding kan nu van start met het voorlopig ontwerp en het definitieve ontwerp. Hiervoor is Korfker Architecten uit Emmeloord gekozen als architect. Sijperda-Hardy uit IJlst adviseert over het installatiewerk.

Namens de gemeente tekent wethouder Marian Uitdewilligen de overeenkomst samen met alle betrokken partijen Dit zijn: Stichting voor Christelijk Primair Onderwijs (SCPO), Aves Stichting voor primair onderwijs, Dorpsbelang Rutten, Algemene Sport Vereniging Rutten en Kinderopvang Alles Kids.

Kloppend hart van Rutten

Samen werken zij aan een visie om een 'bruisend, kindvriendelijk sociaal middelpunt; het kloppend hart van Rutten' te verwezenlijken. Dit komt samen in één gebouw. Vanuit een gezamenlijke visie op samenwerking gaan de gebruikers ruimtes delen en met elkaar activiteiten organiseren.

In de uitvoerings-/samenwerkingsovereenkomst hebben alle partijen afspraken met elkaar vastgelegd over het bouwheerschap, de eigen bijdrage aan realisatie van de MFA, het eigendom, het beheer, het onderhoud, de exploitatie en het gebruiksrecht.