Zomeractiviteiten in het Bosbad in Emmeloord

Emmeloord - In het Bosbad in Emmeloord zijn in de zomervakantie elke woensdagmiddag activiteiten voor kinderen.

De spelmiddagen starten op 25 juli met Ringwerpen, waarbij de deelnemers op een vlot staan en ringen op andere vlotten moeten gooien. Op 1 augustus is het Piratenmiddag met een vlottenrace, schatduiken, bootjes maken en een piraten springkussen. Peuters kunnen ook aan deze middag meedoen. Op 8 augustus kunnen zwemmers in tweetallen kunstjes laten zien tijdens het Synchroonzwemmen. Het duo dat de meeste synchroonkunstjes laat zien in 1 minuut wint een leuke prijs.

Kinderen die van balspelen houden, kunnen hun hart ophalen bij het Koningsbal op 15 augustus. Na tien keer overgooien in het water, moet de koning op de mat de bal vangen. Welk team haalt de meeste punten? Op 22 augustus kunnen zwemmers met een board van de buitenglijbaan zoefen. Dit kan alleen tijdens Blij dat ik glij. Wie het snelst bij de bel is, heeft gewonnen. Deze dag is er ook een buikglijbaan. Op 29 augustus kunnen kinderen het zwemmen met een zeemeerminstaart ervaren tijdens de Zeemeermin Experience. Het Bosbad zet een leuk parcours uit. Zwemmen met een haaienvin is ook mogelijk.

De woensdagmiddagactiviteiten beginnen om 14.30 uur. Er zijn geen extra kosten aan verbonden, een entreekaartje is genoeg. Bij slecht weer worden de activiteiten in het binnenbad gehouden. Blij dat ik glij en de Piratenmiddag kunnen alleen doorgaan bij mooi weer. Kijk bij twijfel en voor de openingstijden op www.bosbad.nl. Het zwembad is de hele zomer open. Op 23 en 24 juli is alleen het buitenbad open, het binnenbad is dan dicht voor onderhoud.