Pasar Malam in Emmeloord

EMMELOORD - In de Bosbadhal in Emmeloord vindt zaterdag en zondag voor de tweede keer een Pasar Malam (avondmarkt) plaats. De markt is zaterdag open van 13.00 tot 22.00 uur en zondag van 12.00 tot 19.00 uur.

De organisatie is in handen van de stichting Benefiet voor NOP en Pasar Malam Stellar Emmeloord. Het fenomeen Pasar Malam bestaat al meer dan 50 jaar in Nederland. In eerste instantie is het een ontmoetingsplaats voor mensen met een duidelijke binding met Indonesie maar nu een evenement waar iedereen een mooie dag kan beleven. Bewzoekers kunnen proeven van de rijke historie met alles wat een authentieke pasar te bieden heeft. En dat is een combinatie van een grote Aziatische Markt (meer dan 60 kramen), vele oosterse restaurants en natuurlijk veel amusement met artiesten en kleurrijke dansgroepen.

De Pasar Malam Stellar Emmeloord is de grootste en meest gevarieerde Aziatische markt in de regio met meer dan 60 standhouders uit Indonesië, de Molukken, Thailand, India, Tunesië, Maleisië, de Filipijnen en China.Naast de markt is er een fantastisch podiumprogramma met bijna non-stop entertainment. Een topper is het optreden van Justine Pelmelay. Een vedette die nog steeds overal volle zalen trekt. Net terug uit Spanje van een succesvolle tour en binnenkort te bewonderen met een nieuwe show met de Philly Sound. Somds halverwege de jaren 80 zingt Justine Pelmelay in verschillende Nederlandse groepen, zoals de Pasadena Dream Band, Swinging Soul Machine en The Jody Singers. Tevens verzorgde zij voor veel artiesten de achtergrondzang op hun single of albums.

In 1988 zat ze in het achtergrondkoor bij het optreden van Gerard Joling op het Eurovisiesongfestival. Een jaar later mocht ze Nederland zelf op het liedjesfestijn vertegenwoordigen, en wel met het lied "Blijf zoals je bent". Natuurlijk zingt ze dit lied op de Pasar in Emmeloord. Ze begint altijd rustig maar dan zal de Bospadhal veranderen in een echte Soul Tempel. Heeft u er zin in. Wij wel. De dansschoenen staan al klaar evenals de middeltjes tegen spierpijn

Oosters eten

De markt is ook een uitgelezen kans en mogelijkheid om kennis te maken met de vele gerechten die de aanwezige Internationale keukens te bieden hebben. Aanwezig zijn restaurants met Indonesische, Indische, Molukse en andere Aziatische gerechten. Creatieve en deskundige koks bereiden ter plekke complete gevarieerde maaltijden en snacks. Het bezoek aan de markt is een culinair avontuur op zich.

Ee entree is 7,50 kinderen tot 12 jaar gratis.