Gedeputeerde luistert naar oeverbewoners

EMMELOORD - Gedeputeerde Jan de Reus van de provincie Flevoland kwam donderdagavond naar de Polarisstraat in Emmeloord om met oeverbewoners uit Marknesse, Emmeloord en Urk te spreken over de oeverstroken langs de Urkervaart en Zwolsevaart.

De Reus wilde zich persoonlijk op de hoogte stellen over de situatie van de bewoners langs deze provinciale vaarten die een huurcontract moeten sluiten met de provincie over het gebruik van de beheerstrook langs het water. Met name de kwestie van het in originele staat terugbrengen van de stroken leverde veel vragen op. De Reus: ‘Ik weet dat het een lastig traject was. De communicatie had beter gekund, daarom ga ik als gebaar naar de bewoners nu eerst in gesprek voor we zaken verder gaan regelen.’

De Reus kon een aantal toezeggingen doen aan de bewoners. Als er zaken verwijderd moeten worden, is dat op kosten van de provincie. Bij groot onderhoud zal de provincie tijdig contact opnemen zodat bewoners kunnen zorgen dat de strook schoon is opgeleverd.

Belangrijke uitkomst voor de bewoners is dat er eerst overleg met medewerkers van de provincie plaatsvindt voordat er contracten worden afgesloten.