Laatste ronde rijdende winkel

Rutten - Jan Gerrit en Sandra van de Belt kregen zaterdag een warm onthaal aan het eind van hun laatste ronde met hun rijdende winkel.

Met een erehaag van honderden Ruttenaren, applaus, vuurwerk, ballonnen, spandoeken, cadeaus en een toespraak van dorpsvoorzitter Arianne de Groene liet het dorp zijn waardering blijken. Na 22 jaar heeft het stel besloten om er een punt achter te zetten. Lichamelijke klachten en een dalende omzet in combinatie met hoge investeringskosten voor een vervangende rijdende winkel hebben hen deze keuze doen maken.

Rutten zal de rijdende winkel, die al 46 jaar een fenomeen was in het dorp, missen. Evert en Detsie, de ouders van Jan Gerrit, begonnen in 1972 voor zichzelf met het venten van melk vanuit een Volkswagenbusje, nadat Evert eerst werkzaam was geweest bij Slump in Bant. In 1974 kochten Evert en Detsie een rijdende winkel en breidden hun assortiment uit met andere voedingsartikelen. Jan Gerrit en Sandra kwamen in 1996 in het bedrijf.

Rutten heeft al jaren geen supermarkt meer en vooral voor mensen zonder eigen vervoer waren Jan Gerrit en Sandra een uitkomst. Gelukkig wil Troefmarkt Slump dit gat opvullen door op vrijdagen boodschappen te bezorgen in Rutten zonder bezorgkosten of een minimaal bestedingsbedrag. En zo blijft het lijntje tussen Slump en Van de Belt toch een beetje in stand.