Omzetgroei bij AB Vakwerk in 2017

EMMELOORD - AB Vakwerk heeft vorig jaar een omzet van 120 miljoen euro in de boeken gezet, een stijging van ruim 7 procent in vergelijking tot 2016.

De uitzendcoöperatie noteerde met 1,4 miljoen euro een bescheiden winst. Toch kunnen de ruim 4100 leden een bonus van 350 euro tegemoet zien. Dat maakte financieel directeur Bart van Doorn bekend tijdens de presentatie van de jaarcijfers 2017.

Voor het tweede jaar op rij ontvangen leden van AB Vakwerk een bonus op de inhuur van flexibele arbeid. ‘Vanuit coöperatief oogpunt een mooi gebaar, maar we hopen hiermee natuurlijk ook onze leden extra te motiveren om zaken met ons te doen’, zegt Van Doorn.

AB Vakwerk groeide in 2017 met gemiddeld 7,7 procent en dat is nog altijd hoger dan de benchmark (6,9 procent) van brancheorganisatie ABU. De uitzendactiviteiten van de coöperatie stegen met 16 procent. In de kernsector industrie/logistiek realiseerde AB Vakwerk een omzetstijging van maar liefst 65 procent. De sector agri & food vormt voor AB Vakwerk nog altijd de belangrijkste bron van inkomsten. Daar bracht 5,4 procent meer omzet het totaalbedrag op ruim 48 miljoen euro. Door stijgende indirecte kosten en een aantal incidentele lasten maakte AB Vakwerk in 2017 bijna twee derde minder winst.