Zandkunstenaars beelden sprookjes uit in Kuinderbos

Bant - Na het succes van 2017 komt er dit jaar, tijdens Eventing Emmeloord, weer een zandsculpturenroute in het Kuinderbos. Vier zandkunstenaars starten maandag met het vervaardigen van acht zandsculpturen. Het thema dit jaar: 'Sprookjes'.

De sculpturen worden gemaakt ik kuubskisten en zijn tijdens Eventing Emmeloord te bewonderen tijdens de cross country op zaterdag 21 juli vanaf 09.00 uur. Op www.eventingemmeloord.nl is het gehele programma voor deze dag te zien.

Route van 2 kilometer

Na Eventing Emmeloord blijven de kisten de rest van de zomer staan zolang ze van goede kwaliteit blijven. De acht kisten staan langs een 2 kilometer lange route, die wordt gemarkeerd met rode palen. De start is aan de Schoterweg 5a in Bant, 150 meter naast manege Kuinderbos.

Tienduizend bezoekers in 2017

Vorig jaar was het thema 'Noordoostpolder 75 jaar droog'. Tijdens en na Eventing Emmeloord in 2017 zijn er circa 10.000 bezoekers geweest.

Dit project is mogelijk door sponsoring van de firma Van der Wiel uit Drachten. Zij exploiteert de natuurontwikkeling in het Schoterveld, waar na het verwijderen van zand, woudzand en teeltaarde in 2020 een mooi natuurgebied van 80 hectare groot achter zal blijven.