OERRR WiedenWaterLab in zomervakantie

St. Jansklooster - Gezinnen met kinderen kunnen vanaf 25 juli mee doen met het OERRR WiedenWaterLab. Dit is een watermiddag voor het hele gezin met proefjes over en met water.

Natuurmonumenten houdt voor jong en oud allerlei leuke zomeractiviteiten. Naast het WiedenWaterlab kunnen gezinnen met kinderen meedoen met de spetterende waterspeurtocht of een scheptnetje huren. En de excursieboot van Natuurmonumenten vertrekt bijna dagelijks voor een vaartocht in De Wieden. Het startpunt is bezoekerscentrum De Wieden in St. Jansklooster.

Vanaf 25 juli is er op elke dinsdag in juli en augustus het OERRR WiedenWaterLab. Dit is een watermiddag voor het hele gezin met proefjes over waterkwaliteit en de beestjes die in het water leven. De middag is inclusief een uurtje varen. Starttijden zijn 12.00 en 13.30 uur. Leden van Natuurmonumenten krijgen korting op deelname. Ervaren natuurgidsen begeleiden de activiteit. Reserveren kan via www.natuurmonumenten.nl/dewieden/activiteiten.

Tijdens de zomervakantie is er dagelijks wat te beleven in De Wieden! Naast het OERRR WiedenWaterLab zijn er verschillende vaartochten, waarvan de kortere tochten ook zeer geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. De schipper neemt u graag mee naar bijzondere plekken in het gebied. Neem een kijkje op www.natuurmonumenten.nl/bcdewieden voor de mogelijkheden.

Vanaf de balie in het bezoekerscentrum kunnen kinderen met een schepnet, waterbak en zoekkaart waterdiertjes vangen in de sloot langs het vlonderpad. Het is ook mogelijk om mee te doen met de nieuwe spetterende waterspeurtocht. Een avontuurlijk tocht met allerlei leuke opdrachten voor het hele gezin. Verder kunnen belangstellenden wandelen over het één kilometer lange vlonderpad en een kijkje nemen bij de broedende zwarte stern kolonie. Het laarzenpad (drie kilometer lang) is een avontuurlijke wandeling voor jong en oud met meerdere trekpontjes en drijvende kragge onder de voeten tijdens de wandeling.

Voor meer informatie kunnen belangstellenden contact opnemen met Bezoekerscentrum De Wieden, telefoon: 0527-20560. Zie ook www.natuurmonumenten.nl/bcdewieden.