Kennismaken met de Werk Corporatie

EMMELOORD - Lyan van der Horst en Jenny Baltes zijn donderdag 19 juli namens de Werk Corporatie Emmeloord te gast in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder.

Zij vertellen wat de Werk Corporatie kan betekenen voor mensen die op zoek zijn naar een baan. Werk Corporatie bemiddelt! Kandidaten van de Werk Corporatie zijn vaak onzeker over het vinden van werk en zijn door omstandigheden afhankelijk van een uitkering van de gemeente. Zij hebben bijvoorbeeld hun opleiding niet afgemaakt, hebben geen werkervaring, maakten andere keuzes in het verleden, hebben gewoon pech gehad of hebben een arbeidsbeperking. Samen met de accountmanagers van de Werk Corporatie ontdekken kandidaten wat nodig is om aan het werk te gaan. Soms is dat een opleiding, soms bouwen zij samen aan basisvaardigheden en weer een andere keer investeren zij eerst in herstel.

De bijeenkomsten van het WerkZoekenden Café zijn gericht op het vergroten van kennis en persoonlijke vaardigheden, die kunnen helpen bij het vinden van werk of opdrachten. Daarnaast is er ruimte om ervaringen uit te wisselen, kennis te delen, elkaar te inspireren en te netwerken. Jong en oud, net afgestudeerd, herintredend of al langer op zoek: iedereen is van harte welkom!

Elke derde donderdag van de maand is het café te bezoeken in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder. Iedereen is welkom vanaf 9.30 uur maar de themabijeenkomst start om 10.00 uur. De toegang is gratis. Koffie, thee of fris zijn voor eigen rekening.