Met dijkovergang Urker wens in vervulling

URK - De wethouders Gerrit Post en Freek Brouwer van Urk gaven vrijdagmiddag het startsein voor de aanleg van een dijkovergang bij de inlaat van het waterschap aan de Westermeerdijk.

De dijkovergang maakt het straks mogelijk dat fietsers, zonder af te stappen, de dijk kunnen passeren. Nu moeten ze van de fiets af en via de trap naar boven. Met deze aanpassing gaat een grote wens van de Urker bevolking in vervulling. Fietsers kunnen rijdend via de dijkovergang genieten van het zicht over de polder, het IJsselmeer en de dijk. Het hoogteverschil tussen polder en dijk kan nu gewoon op de fiets worden ervaren en draagt bij aan het beleven van de polder. De nieuwe dijkovergang voorziet in het maken van een korte route op de fiets vanuit Urk over de dijk en is daarmee een mooie uitbreiding van de recreatieve mogelijkheden vanuit de kern Urk. De aanwezige overgang met traptreden blijft overigens gehandhaafd voor de voetgangers.

De werkzaamheden moeten voor 1 oktober 2018 zijn afgerond. Hierdoor wordt voldaan aan de Keur van het waterschap Zuiderzeeland in verband met de waterveiligheid van de polder. Het Waterschap Zuiderzeeland draagt via een subsidie uit het Dijk & Water Fonds bij aan de realisatie van deze dijkovergang.