Zonovergoten Feestweek in Marknesse

MARKNESSE - Het Zomerfeest in Marknesse stond vorige week bol van de activiteiten, te beginnen met het jaarlijks terugkerend Stratenvolleybaltoernooi, dat dit keer niet geplaagd werd door buien regen, zoals tijdens het 75 jarig bestaan.

De zon scheen volop en iedereen had het naar de zin op sportpark De Punt. In het centrum konden de kinderen zich vermaken op de kermis of in de feesttent waar veel knutsel spullen lagen, ze vermaakten zich volop en lieten zich schminken als vlinder, slang, hond of iets anders. De brunch, de dorpsloop in samenwerking met AV NOP trok veel belangstelling en de 10-jarige Tom Mercuur uit Marknesse liep maar liefst 10 kilometer; hij kreeg dan ook een eervolle vermelding voor zoveel sportiviteit.

De Pee-Gee pubkwizz! op de vrijdagavond werd ook goed bezocht; er deden tot wel 50 mensen mee met deze bijzonder kwizz met vragen over sport, muziek en feitenkennis. Het werd reuze spannend en op de kahoot! App werd het erg druk. Eén keer viel de Wifi uit, maar gelukkig hadden de organisatoren, het trio Paul, Ivo en Gerwin genoeg kennis van de technologie en kon de kwizz weer verder gaan. Elke ronde was er een prijs voor degene die het snelst het antwoord had ingevuld.

Op de zomermarkt was er weer voor iedereen iets te kijken, te kopen en te proeven. Maar ook lekker even kletsen inde feesttent of een ijsje eten, de kermis te bezoeken voor ritje met de botsauto of in de zweefmolen of het kopen van een lekkere oliebol of een visje, het was allemaal mogelijk.

De Hottub Heroes brachten zaterdagavond een lekker stukje rockmuziek en de bezoekers bleven hier tot in de kleine uurtjes. Zondag was de laatste dag van het feest en om 11.00 uur zat de tent vol bij de tentdienst met Rob Favier, die met zang en liedjes en prediking een mooie dienst met het thema ‘Allemaal in hetzelfde schuitje’ heeft verzorgd.

‘s Middags konden liefhebbers nog fietsen door de polder richting Kraggenburg en via Vollenhove en Blokzijl terug naar Marknesse. 32 motoren maakten een tour door het mooie Friesland.

Het zomerfeest werd ‘s middags afgesloten met een spectaculaire Obstakelrun van 2,6 kilometer door het centrum, het bos en via de dorpsgracht terug naar het beginpunt. De deelnemers, die startten in groepen van 40 personen moesten over kisten, door tunnel, over bruggen, door water en door modder om tenslotte weer door de gracht en kuubskisten het eindpunt te bereiken. Ze waren zwart en doornat, maar gingen toch stevig door. Wat was dit een spektakel en de toeschouwers kregen af en toe ook wat spetters of modder mee, maar dat mocht de pret niet drukken.

Na afloop werden de bekers uitgereikt; De Slobo’s werden 3e, De Keedt 2e en de 1e prijs was voor Ekte Meisjes. Er werd de hele week door 8 teams gestreden voor de Marknesser Bokaal en zondagmiddag nam het team Ekte Meisjes deze zware bokaal in ontvangst van feestcommissie voorzitter Gerwin Luimes.

Rikie Ruis