Uitverkocht Wildeburg Festival voor de derde keer in Netl

Kraggenburg - Het uitverkochte muziekfestival Wildeburg komt voor de derde keer naar Netl de Wildste Tuin in Kraggenburg. Het festival vol muzikale en creatieve uitspattingen is van donderdag 12 juli tot en met maandag 16 juli.

Van vrijdag tot en met zondag komen er vele internationale en Nederlandse artiesten optreden. Daarnaast zijn er meer dan twintig mobiele keukens, plekken om te ontspannen, een marktje en een heuze dorpskrant.

Organisator Sijmen Stronks: 'Dit jaar komen er weer allerlei nieuwe vertoningen naar het festivaldorp. We zijn alweer bijna een jaar bezig om alle verwachtingen waar te maken en staan ontzettend te trappelen om de poorten te openen.

Blijvend kunstwerk 'Brandpunt'

Nieuw dit jaar is het blijvend kunstwerk: 'Het Brandpunt’. Dit is een grote vuurplaats omringd door bomen van staal. Een plek om te ontspannen en te inspireren met workshops en sprekers. Het kunstwerk is gemaakt door ATM Modelart; zij bouwden vorig jaar ook al het blijvend kunstwerk de ‘Tuureluur’.

Loting

Wildeburg is enorm in populariteit gegroeid sinds haar begin. De eerste editie werd bekroond met de 'Gouden Kabouter' voor beste nieuw festival en afgelopen jaar was de vraag naar kaarten vele malen groter dan het aanbod. Daarom maakte de organisatie dit jaar gebruik van een loting om te bepalen wie kaarten kon kopen. In Nederland is Wildeburg het enige festival wat op deze manier haar kaartverkoop doet.

Netl de Wildste Tuin is van 6 tot en met 19 juli helemaal gereserveerd voor Wildeburg en is alleen toegankelijk met een festivalticket.

www.wildeburg.nl