Asfalt fietspad Urkerweg maakt plaats voor beton

Tollebeek/Urk - Het huidige asfalt op het fietspad langs de Urkerweg wordt vervangen door beton. Het gaat om het stuk tussen de aansluiting met de Fazantendrift in Tollebeek en de Amaliahof op Urk. Dit is afgesloten van vrijdag 20 juli tot en met vrijdag 31 augustus.

Omleiding (brom)fietsverkeer

Een omleidingsroute voor doorgaand (brom)fietsverkeer via de Zuidwesterringweg en Staartweg staat met borden aangegeven. Het is tijdens de werkzaamheden niet mogelijk om met de (brom)fiets naar een woning en/of bedrijf te komen dat zich binnen het werkvak bevindt. Het is niet toegestaan met een (brom)fiets op de Urkerweg te rijden.

Afsluiting voor wegverkeer

Van dinsdag 28 tot en met donderdag 30 augustus wordt de Urkerweg dagelijks vanaf 9.00 uur afgesloten voor het wegverkeer. De omleidingsroute voor het doorgaande wegverkeer loopt via de Zuidwesterringweg, Staartweg en Singel. Tijdens deze afsluiting worden de inritten van de verschillende woningen opnieuw aangesloten op het fietspad en de weg.

Werkzaamheden

De werkzaamheden duren ongeveer twee weken. Daarna moet het nieuwe beton uitharden; dit neemt zo’n drie weken in beslag. Dan is het beton op volledige sterkte en hard genoeg om overheen te rijden. Na de uithardingsperiode worden de bermen aangevuld en de belijning op het fietspad gezet. Daarna wordt het fietspad weer opengesteld.