Zaken doen op Netwerkontbijt

EMMELOORD - Het Business Network International (BNI) dat 15 jaar geleden naar Nederland kwam, heeft inmiddels 8 jaar een chapter in de polder: BNI Beaufort Noordoostpolder/Urk.

In totaal zijn er 128 chapters opgericht, met meer dan 3100 leden. De lokale afdeling heeft 32 leden die elke woensdagochtend om 7.00 uur samenkomen voor een netwerkontbijt in ‘t Voorhuys. Hier verzamelen zich alle 32 leden en hun gasten. Ze krijgen allemaal 60 seconden de tijd om over hun bedrijf te pitchen, er is een 4 minutentraining en aan het einde van de bijeenkomst is er de zogenoemde positievebijdrageronde. Dan kunnen de leden laten zien wie ze waar in hun netwerk hebben kunnen aanbevelen.

Chapterdirecteur Ariejonne legt uit: ‘Wij geloven dat zakendoen veel meer voldoening en succes geeft als je het baseert op elkaar helpen en samenwerken. Het motto van BNI is daarom ‘geven loont’. Als je iets van een groep wilt ontvangen, moet je beginnen iets te géven. Het resulteert in een lokaal netwerk waarbij mensen zó met elkaar samenwerken dat het tot business leidt.’' Alle BNI-leden worden geholpen met een regionaal trainingsprogramma, dat opgebouwd is tijdens de 33 jaar die de organisatie bestaat, met als doel elkaar aan meer omzet te helpen.

De organisatie achter BNI Beaufort is onderdeel van BNI Nederland, de grootste nationale organisatie op het gebied van zakelijke aanbevelingen. Leden kunnen trainingen volgen om hun netwerkkwaliteiten aan te scherpen. De leden zijn lokale ondernemers of ze werken in een bedrijf. Oost: ‘Ik ben er trots op hoe we als chapter ondernemingen helpen om te groeien. BNI is een marketingsysteem voor meer omzet. En dat is waardevol voor de lokale economie.’

Die gaven elkaar in 2017 meer dan 198.000 zakelijke aanbevelingen. bestaat al 8 jaar en heeft op dit moment 32 leden. Het resulteerde in 2017 in 8.963.182 euro omzet voor de lokale ondernemers uit het chapter.