Linksafvak Domineesweg wordt in het weekend aangelegd

Nagele - Ter hoogte van 11 Beaufort, het bezoekerscentrum van Windpark Noordoostpolder aan de Domineesweg 11 tussen Nagele en Urk, wordt komend weekend een linksafvak aangelegd.

De weg is van vrijdagavond tien uur tot maandagochtend vijf uur afgesloten tussen de rotonde met de Zuidermeerweg en de kruising met de Monnikenweg.

Het doorgaand verkeer wordt ​tijdens de afsluiting omgeleid via de A6 en de Urkerweg. De kruising met de Monnikenweg en de rotonde met de Zuidermeerweg blijven toegankelijk; de kruising met de Karel Doormanweg is afgesloten. Het fietspad blijft geopend.

Betere doorstroming op Domineesweg

Een linksafvak bij het bezoekerscentrum verhoogt de veiligheid en doorstroming op de Domineesweg. De voorbereidende werkzaamheden zijn in 2017 gestart met het verplaatsen van kabels en leidingen. In maart zijn grondwerkzaamheden uitgevoerd. Dit betrof het voorbelasten van de grond.

Snelheidsbeperking

In het weekend van 6 tot en met 9 juli wordt het linksafvak daadwerkelijk aangelegd. In de tussengelegen maanden gold een snelheidsbeperking ter hoogte van het werkvak. Dit was voor de veiligheid van de weggebruiker en had te maken met de barrier die in de berm was geplaatst.

Van 13 tot 16 juli staat een reserveweekend gepland.