Luierfestival voor kids in Bant

Bant - De eerste editie van het Luierfestival wordt zaterdag 14 juli van 14.00 tot 19.00 uur gehouden op het terrein van Eigen Wijze in Bant.

Luier verwijst naar het festival dat Kraamzorg Monique Boer vorig jaar organiseerde vanwege het 25-jarig bestaan van het bedrijf en bij Eigen Wijze is het de bedoeling dat de gasten lekker luieren. ‘Zo is de naam verklaart’, stelt Wietze van Wegen van Eigen Wijze. Waar er in de regio de laatste jaren vele festivals bij zijn gekomen is het nu aan de kinderen om kennis te maken hoe het er op een heus festival aan toegaat. Een middagvullend programma kondigt de flyer aan.

Silent disco

‘Vermaak zoals je dat ook op andere festivals ziet, maar dan voor kinderen van 0 t/m 12 jaar’, vertellen Han en Wietze van Wegen van Vakantiepark Eigen Wijze. Kinderen kunnen er paardrijden, er is yoga, haarvlechten voor vaders, pizza's maken, reuzen bellenblazen, een dansworkshop, wobbelplayground, pannaveld en er zijn optredens van Clown Nelis, de Vrolijke Vier, Klassiek is Kinderspel, Poppentheater Inkipinki, La Danza en Marissa. Er is ook een silent disco en er zijn enkele foodtrucks. Dit alles aangevuld met leuke webshops die hun artikelen aanbieden en informatieve stands maakt het dat bezoekers volop kunnen genieten van dit nieuwe kinderfestival.

De organisatie is in handen van Kraamzorg Monique Boer en Vakantiepark Eigen Wijze. Deze samenwerking kwam tot stand nadat Kraamzorg Monique Boer vorig jaar haar 25 jarige jubileumfeest op het vakantiepark in Bant vierden. ‘We waren nadien zo enthousiast dat we er beiden een vervolg aan wilden geven, wat leidde tot het Luier Festival’, vertellen Sarith en Ineke van het kraamzorgbureau. ‘Waar het vorig jaar echt om de allerkleinste draaide is het programma nu voor alle kinderen tot 12 jaar geschikt. Met onze achtergrond houden wij natuurlijk ook de jongste doelgroep en hun ouders goed in de gaten.’

Natuurbeleving

‘We willen het eerste jaar meteen leuke en verrassende acts aanbieden. Zo zijn we er erg blij mee dat De Burgemeester van Buiten met z’n buitenatelier ons festival komt voorzien van de nodige natuurbeleving’, zeggen de dames. Ook verrassend te noemen is het optreden Klassiek is Kinderspel. Dat de kinderen ’s avonds lekker zullen slapen daar hoeft niet aan getwijfeld te worden. Met een stormbaan, een airtrampoline en een bootcamp kunnen ze heerlijk hun energie kwijt.

Ook voor een stukje verdieping wordt gezorgd. In de Monique Boer Huiskamer wordt een lezing gehouden door lactatiedeskundige Stefan Kleintjes. In 2 presentaties (1 voor professionals zoals o.a. kinderdagverblijven en 1 voor ouders) legt hij de basisprincipes uit rond om het proces (borst)voeding. Stefan Kleintjes is de auteur van de boeken Eten voor de Kleintjes en Het Nieuwe Borstvoeding Boek.

Kinderen in de luier (t/m 3 jaar) zijn gratis. De entree bedraagt 5 euro. Tickets zijn te koop via www.luierfestival.nl