Dorpsfeest in 600 jaar Blankenham

Blankenham - Het 600 jarige Blankenham vierde afgelopen weekend feest met optocht, spelen, muziek en een gezamenlijke brunch.

Donderdagavond kwam cabaretière Irene van der Aart naar Blankenham om haar stuk ‘de boer op’ te vertellen. Voor vele Blankenhammigers zaten hier herkenbare situaties in. Vrijdag middag ging het feest verder met de 50+ rummikub waarbij Trijntje Aarnink er met de hoofdprijs vandoor ging. Daarna was het tijd voor de kinderen van het dorp. Maar liefst 40 kinderen deden mee aan de kindermiddag welke werd afgesloten met het oplaten van een ballon. ‘s Avonds werd de Quiz gespeeld het eerste onderdeel van de zeskamp, de hersenen van de dorpelingen moesten soms flink terug in de tijd. DJ Henrico sloot de avond met een zeer geslaagd optreden af.

Zaterdagochtend was iedereen alweer vroeg uit de veren voor de versierde wagen optocht. Er deden 7 wagens mee aan de optocht, wat voor het dorp sinds jaren weer een hoogte punt is in aantal. Trots in de branding ging er met de ereprijs vandoor. Ook was er dit jaar weer de catogorie ‘Klein maar Fijn’ hierbij ging de John Deere er met de ereprijs vandoor. ‘s Middags was het tijd om verder te gaan met de zeskamp. De Strandhoeve aan de uiterdijkenweg heeft voor Blankenham een geweldige zeskamp in elkaar gezet en alle materialen geleverd. Alle dorpelingen waren zeer enthousiast over de leuke spellen. Er werd dan ook flink gestreden onderling, waarbij ‘Kiek achter de Diek 2’ er met de eerste plaats vandoor ging. ’s Avonds trad de band Yesz op, welke er een zeer geslaagd feestje van maakten.

Zondagochtend gaf dorpsbelang Blankenham nog een brunch cadeau aan alle dorpelingen ter ere van het 600 jaar bestaan.